2012. október 26., péntek

Az Ukrajna honlap optimalizálása

Nem az ukrajnai parlamenti választások adták az ötletet ahhoz, hogy beüzemeljek egy ilyen oldalt. Oka másutt keresendő. Szokás szerint a Google a ludas a dologban.... Történt ugyanis, hogy egy speciális keresésre optimalizált oldalam, nevezetesen: Ukrajnát felvették az EU-ba - számomra is váratlanul egy sokkal szigorúbb, pusztán az ország nevére történő kereséssel is feljött az első 5-be. Egy Magyarországgal szomszédos, számos partneri kapcsolatban érintett és jelentős magyar lakossággal is rendelkező nagy állam esetében ez szép SEO-eredmény, hiszen természetesen se szeri se száma a Ukrajna nevét címükben hordozó portáloknak, oldalaknak, blogoknak, link-gyűjteményeknek - közülük nem egy igen keresett.

Na most persze ez a siker örömmel tölt el, de maga az oldal kevéssé alkalmas arra, hogy ezzel a szerepléssel bármit is reprezentáljon, hiszen jószerével nem egyéb, mint egy bekövetkezhető esemény virtuális megelőzöttsége. Viszont ha különösebb erőfeszítés nélkül felkerült az első táblára, akkor talán ugyanezt az eredmény elérhetem egy speciálisan erre tervezett oldallal is, amely egyfelől bőven szolgál hasznos információkkal (azaz a témában releváns), másfelől majd egyszer reklámfelületként is szolgálhat.

El is kezdtem alaposan kereső-optimalizálni. Viszont egyelőre sehol sincs a találati listán. De majd lesz. Hiszen remek kis szájt, tessen kattintani:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése