2012. december 19., szerda

UngPartys honlapok optimalizálása

Nem is tudom, hány webhelyem viseli az UngParty nevet ilyen vagy olyan formában. Bár az UngBereg szóötlet hamarább létezett (untam már, hogy mindent Kárpátaljának és kárpátaljainak hívnak), ezt a nevet viselte hajdani alapítványunk, és ennek a honlapja lett az első internetes oldal 2000-ben, amelyet akkor 15 éves fiammal létrehoztam. 2001-ben megszületett az UngParty NetCafé, amelybe integráltam nem csupán az alapítványi honlapot, amely addigra hírközlő információs portállá bővült, hanem a nyomtatásban megszűnő-félben lévő Pánsíp folyóirat digitális változatát és privát netes írószobámat is. Egyre szaporodtak a rovatok, alrendszerek, lett törzsasztal és palackposta, lett könyvajánló és lett híroldal, később virtuális irodalmi szalon.... No és elindult a blogom, az UngParty Manzárd is.

2003-ra az UngParty kiterjedt tematikájú webmagzinná nőtte ki magát, minden alegysége külön kis életet élt és születtek újabbak - lettek például saját bloggereim, rendeztem internetes konferenciát, indítottam netjátékokat. 2005-ig kb. száz szerző 1000 műve sorakozott az UngParty alá.

Aztán a napi sok órányi elfoglaltságot adó szerkesztői munkából elegem lett, a webmagazin lezártam. Jött a Kettenklub, Évával közös portálunk, meg lett az új Pánsíp, mint interakciós szöveghely, meg elkezdett duzzadni a Manzárd, amely ki is nőtt alóla. Aztán indítgattam igazi blogokat több szolgáltatónál, ezek néhánya szintén ungparty lett. A szétfejlődés kb. 2010-ig zajlott, a rendszer egyre átláthatatlanabbá vált.

Aztán elkezdtem egybeszervezni az egészet. Most lényegében minden oldalam az úgynevezett UngParty Virtuálé részét képezi. Főbejáratát néhány elosztó oldal, lényegében linkkatalógus képezi, csúcsán pedig maga az ungparty.net alatt működő Blogfő áll. Ezt éppen ma csinosítottam ki. Így fest: BDK UngParty Blogfő. Ez egyfelől elosztó hely, bejárattal néhány további elágazáshoz, illetve napi blogomhoz, másfelől maga is egy blog, ahol a fontosabb írásaim jelennek meg utóközlésben, mintegy válogatásul.

A webhely, ahogy egy csúcsponthoz illik, honlapjaim közül a legmagasabb PageRank értékkel rendelkezik: egy ideje 5-ös erősséggel dicsekedhet.

Ez persze az állandó és évek óta tartó optimalizálásnak köszönhető. De nem áll rosszul a többi hasonnevű hely sem, legyen itt példának okáért zárásul a 4-es értékű Kultblog (pánikbetegség kezelés), amelynek élén most épp Brigitte Bardot kebleiről és fanszőrzetéről esik szó...

Ezek tehát főként olyan honlapok, amelyek optimalizálásával nem az a célom, hogy valamely kulcsszóval az élen álljanak (ungparty szóval nyilván csak magammal konkurálhatok), hanem a magas PR-szám megszerzésével igyekszem nem csupán tartalmilag fontos, hanem SEO-szempontból is értékes egységekké tenni őket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése