2016. december 22., csütörtök

Laptop irányítása szemmozgással

laptop kijelző irányítása
Ez is egy megoldás a laptop távirányítására
Ne csak a kijelzőt nézzük, keressünk a szemünkkel


A laptop irányítását többféle hardver eszközzel lehet megoldani. A USB porton csatlakoztatott egér manipulátor mellett egyre elterjedtebbek a mozgás- és gesztusérzékelők, a legújabb találmány a laptop kijelzőbe beépített szemmozgás érzékelő.

A laptop irányítására sokáig az érintő kijelző tűnt a legjobb megoldásnak, de ez a hardvereszköz az okoseszközökben tudott igazán elterjedni, a laptop előnye és kedveltsége éppen abban rejlik, hogy nagyméretű billentyűzet tartozik hozzá. A hangvezérlés jelenlegi szintjén a szövegbevitel leggyorsabb módja még mindig a billentyűzet használata. A gépelés akkor lehet a leggyorsabb, ha közben ujjaink, kézfejünk folyamatosan a billentyűzet fölött van, szemünket pedig nem kell levenni a kijelzőről. Ebből kiindulva az egér használatának legjobb alternatívája a szemmozgással irányított laptop kurzor lenne.

A szemmel irányítás nem új keletű fejlesztés, már 2011-ben a hannoveri CeBIT-en bemutatták ezt az innovatív fejlesztést. A Lennovo cég által gyártott laptop képernyő keretébe épített érzékelők segítségével lehetett érintés mentesen irányítani a gép kurzorát.

Laptopszervíz a Belvárosban. Minden típusú, márkájú notebook modellhez akkumulátorok és akkutöltő adapterek nagy választékban, ráktári készletből. Dell, Acer és Lenovo laptop akku, Apple, Samsung és Asus töltő gyári kiszerelésben vagy helyettesítő eszközként.

Laptop kijelző - szövegmozgatás


Az okostelefonból ismert szövegmozgatás szemmel funkciót használó, kipróbáló felhasználók meglehetős szkepticizmussal állnak a fejlesztéshez. Sok gyakorlásra és tapasztalatra van szükség ahhoz, hogy a laptop kijelzőn úgy mozogjon a kurzor, ahogyan arra az adott munkafolyamat elvégzéséhez szükséges.



Összegzésként elmondhatjuk, hogy bár létezik már a szemkontaktussal irányítható laptop hardware, azonban egyelőre praktikusabb a billentyűzet, egér és érintőpad használata. Alternatív megoldásként a kijelző irányításához használhatjuk a Microsoft és a Google által fejlesztett hangfelismerő rendszereket.

Digitális tartalom - Érdekes tények a laptop használat kijelző optimalizálásáról itt.
Laptop irányítása szemmozgással és egyéb eszközök használata a hétköznapi SEO szakemberek számára is. Hogyan irányíthatjuk a laptop kurzorát a kijelző megfelelő pontjára szemmozgással, erre ad választ a poszt, melyben alapvető számítástechnikai ismeretek is szerepelnek röviden. Olvasásra ajánlott érdekes témák: laptop, távirányító, kijelző, szöveg bevitel, hangvezérlés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése