2012. november 3., szombat

Ukrajna blog - nézettség választások idején

Többször írtam már a virtuális megelőzöttségről, úgy is mint a kreatív keresőoptimalizálás egy speciális módszeréről.  Lényege, hogy valamely  eseménynek jóval a bekövetkezése előtt készítjük el a weboldalát abból a célból, hogy jó előre optimalizálhassuk az adott esemény kulcskifejezéseire, így a bekövetkezéskor a várható keresések a mi honlapunkra vezessenek. Ez növeli oldalunk web-potenciálját (tudjuk: minden keres-talál-kattint akció növeli picivel oldalunk értékét), így erősödnek az adott szájton elhelyezett linkek is.

Nos, ahogy közeledett az idei ukrajnai parlamenti választás, gondoltam, rájátszok az eseményre, így bő hónappal  bekövetkezés előtt készítettem egy blogot Ukrajnai választás 2012 címmel, majd igen laza honlapotimalizálással a találati lista élére juttattam. A grafikon mutatja, mi lett ennek az eredménye.

Mivel pedig én nem csupán SEO-szaki vagyok, hanem szorgos blogíró is, gondoskodtam arról, hogy a blogomra kattintók ne csalódjanak: szinte óráról órára frissítve az adatokat közöltem a választás eredményeit. Olvasnivaló is akad a blogban épp elég. Egy ilyen akció természetesen nem tartozik a keresőmarketing szokványos eszközei közé.


Olvasd el ezt is: Támogasson téged Orbán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése