2016. március 24., csütörtök

Tartalommarketing - Mobilmarketing

mobilmarketing és tartalommarketing
Minőségi tartalom előállítása és terjesztése - online tartalommarketing - Gateway SMS-kampány
A fogalom - tartalommarketing - mintegy 10 esztendeje folyamatosan jelen van az internetes megjelenéssel, online marketinggel és nem utolsó sorban keresőmarketinggel foglalkozók körében. Időnként háttérbe szorul, átvenni látszik szerepét a reklám és PR, aztán mégis újra és újra előkerül a jó öreg content marketing. Miközben jószerével azt sem lehet pontosan tudni, ki mit ért a fogalom alatt. Van, aki valóban a public relations különböző formáit gondolja tartalommarketingnek, más a közösségi marketinggel téveszti össze. A szakmai oldalakon is más-más definícióval találkozhatunk.

A meghatározás nem véletlenül ilyen nehéz: igen komplex módszercsoportról, eljárástípusról van szó. Mégis szükséges valahogy a lényegét megragadni, mivel most újra mintha virágkorát élné. Annál is inkább, mert a mobiltelefonok, újabban okostelefonok tömeges elterjedésével a kommunikációs szokásaink oly annyira megváltoztak, hogy emiatt egyre inkább mást értünk magán a tartalmon is, mint 10-20 évvel ezelőtt. A tartalom ma már nem hosszú leírásokban, szöveggel-képpel túlterhelt weblapokban ölt testet, hanem gyakran egyetlen SMS-ben vagy első ránézésre értelmezhető grafikában.

Az ugyan továbbra is igaz, hogy a tartalommarketing legrövidebben megragadható lényege a minőségi tartalom előállítása és terjesztése üzletszerzés céljából, ám a tartalom mibenléte egyszersmind meghatározza a terjesztés kereteit, így magát a marketingfolyamatot is.


A speciális ágazatok közt érdemes tárgyalni a mobilmarketinget, amely a már említett folyamatok, azaz a mobil telefónia minden képzeletet felülmúló térhódítása következtében vált a kiskereskedelmi  folyamatok meghatározó faktorává.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése