2018. július 11., szerda

Milyen honlapokat ajánl a Google „laptop akku” kulcsszóra?

Kell-e optimalizálni ahhoz, hogy felkerüljünk a találati lista élére?


laptop akku keresés Google
A "laptop akku" találati lista első képe.
Érdekes lehet SEO szempontból, ha megvizsgáljuk, hogy a Google találati lista élén – „laptop akku” kulcsszóra – milyen weboldalak szerepelnek, milyen mértékű ezek optimalizáltsága.

Elsősorban arra szeretnék kitérni, hogy bár van a böngészőnek inkognitó üzemmódja, az csak csekély mértékben befolyásolja a Google találati listáját. Az inkognitó mód csak a speciális, személyes beállításokat és a személyre szóló reklámokat kerüli meg, a földrajzi keresés ugyanúgy érvényben marad. Ez mi sem bizonyítja jobban, hogy például egy ukrán IP-címről rákeresve a „laptop akku” szóra inkognitó módban az első helyen egy ukrán nyelvű reklám szerepel.

Magyar nyelvű találati lista


Érdekes megfigyelni, hogy a Google számára az utóbbi időben a helymeghatározás lett a reklámok megjelenítésének elsődleges szempontja, a találati lista nyelvi összetételének megválasztásakor azonban nem a keresőkifejezés nyelvét, hanem az operációs rendszer nyelvi beállításait veszi alapul.
Meg kell jegyezni, hogy mint az utóbbi időben sok mindenben, ebben sem következetes a Google,
találkozhatunk eltérő megoldásokkal is.

A találati lista


A „laptop akku” kifejezés, inkognitó módban beírva a google.hu keresőoldalon, érdekes találati lista nyílik meg. Természetesen az oldal tetején az első helyen egy hirdetés szerepel, mint ahogyan azt írtam, esetemben ukrán nyelven.

Az első helyen a Laptophardware szerviz weboldalának aloldalát láthatjuk, mely a https://www.laptophardware.hu/laptop-akkumulator/ url alatt szerepel. Egy jól optimalizált, megfelelő linkháttérrel rendelkező oldalról beszélhetünk, mely SEO szempontból szinte tökéletes. A második helyen álló akkuk oldal már valamivel furcsább, itt azt vehetjük észre, hogy a Google számára mégsem minden esetben a szöveg mennyisége a fontos.

A Google találati lista harmadik helyén, legalábbis a poszt megírásának pillanatában a weblaptop.net egyik aloldala szerepel, mely a Laptop akkumulátor töltés, helyes gondozás címet kapta. A letisztult weboldalon nagy mennyiségű szöveget találunk, mely megpróbálja szakszerű módon körbejárni a címben említett problémakört, nem véletlenül került a lista elejére.

Érdekes megemlíteni, hogy a lista első oldalán 5 webáruház hat oldala szerepel, emellett a PC World egy rövid posztja, mely arra keresi a választ, hogy mit tehetünk ha nem tölt a laptop akkumulátora.

Milyen honlapokat, weboldalakat ajánl a Google eredménylistája a „laptop akku” kulcsszóra keresve? A laptop akku kulcsszóra való keresés után megjelenő Google találati lista érdekességeinek elemzése nem teljesen SEO szempontból, inkább csak az érdekességek kiemelése szervizes szemmel. Néhány olyan téma, melyek további olvasás szempontjából érdekesek lehetnek: laptop szerviz, google keresés - első organikus találat, keresőoptimalizálás szakszerűen, linképítés akkumulátor kulcsszó, SEO mester.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése