2020. január 18., szombat

A keresőoptimalizálás eszközei

Eszközök technikai keresőoptimalizáláshoz

keresőoptimalizálás eszközök
A keresőoptimalizálás (SEO) technikai eszközei
A keresőoptimalizálás alapja a kulcsszó kutatás. Tudnod kell, hogy a vevődnek milyen szó jut eszébe, ha a termékedet vagy szolgáltatásodat keresi. Ez az alapja mindnek, ezért érdemes rá időt szánni, és nagyon alaposan elvégezni.

A legegyszerűbb eszköz erre, a google.com. Gondolom, nem lepődtél meg, Te is itt keresel. Mivel a Google a legnagyobb kereső, így első kézből lesznek információid, hiszen később a Google fog a Te weboldaladon is keresni.
A másik egyszerű kulcsszó kereső oldal a Keywordtool.io.

A kapott kulcsszavakat aztán használhatod az oldal elnevezésekben, aloldalakon, és később a tartalmi seo-ban is.

Ha már van weboldalad, és szeretnéd megtudni, most hogy állsz a technikai keresőoptimalizálás lépcsőjén, akkor használd a seobot.hu oldalt. Csak be kell írnod a vizsgálni kívánt weboldal url-jét és pár másodperc múlva részletes képet kapsz az oldalad gyenge pontjairól.

Eszközök tartalmi keresőoptimalizáláshoz

 

google kereső eszköz
A tartalmi optimalizálás alapeszköze a Google Search Console, régebbi nevén webmester eszközök. És a legjobb seo plugin a Yoast Seo. A Yoast Seo ingyenes és prémium lehetőséget is ad. A legnépszerűbb SEO modul, bárki számára nagyon egyszerűen kezelhető. A kezed alá dolgozik, például a bejegyzés címéből máris url-t és oldal címet csinál. Jelzi a problémákat is (pl. ha nincs kitöltve az alt az oldalon szereplő fotón, nincs meta tag a bejegyzéshez, stb).

Eszközök off-page keresőoptimalizáláshoz

 

Az Off-page, azaz a linkek, hivatkozások a harmadik legfontosabb tényezője a keresőoptimalizálás-nak. Ezen is múlik, hogy a látogatók rád találnak-e. Figyelem, a mennyiség nem egyenlő a minőséggel. Régebben elég volt a mennyiség, ma már büntetés jár érte.

Itt is jó barát a Google Search Console. Fentebb már írtunk róla.

Népszerű segítség még a SEMRush és a sokrétűsége miatt a Majestic SEO, mert hatalmas indexelt adatbázissal rendelkezik, linkek diagnosztizálásához az egyik legajánlottabb SEO eszköz.

Összegezve


A keresőoptimalizálás alapja a kulcsszó kutatás. A három pillére pedig a technikai és tartalmi seo, valamint a linkek és hivatkozások. Mindegyikhez léteznek ingyenes és fizetős eszközök is. Ki kell próbálni őket, és azzal dolgozni, ami leginkább kézre áll. Ha elakadsz SEO téren, akkor pedig érdemes egy SEO szakembert felkeresni és konzultálni vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése