2023. március 10., péntek

Mi az agykontroll egészségügyi alapja?

 Áltudomány vagy önfejlesztő módszer?

az agykontroll egészségügyi alapja

Azok, akik az agykontrollt áltudománynak tekintik, általában az alábbi érveket szokták felhozni:

  • Az agykontroll azon a téves feltételezésen lapul, hogy az agyunknak csak egy kis részét használjuk ki, és hogy a többi rész paranormális képességeket rejt.
  • Nem felel meg a tudományos módszernek, mert nem teszteli és igazolja állításait empirikus adatokkal és kísérletekkel.
  • Nem veszi figyelembe az agy működésének és szerkezetének mai ismereteit, hanem elavult vagy félreértett elméletekre támaszkodik.
  • Az agykontroll-elmélet hívei és főleg terapeutái nem tisztelik a tudományos szakmaiságot és etikát, hanem kereskedelmi célokat szolgálnak, és megtéveszti a jóhiszemű embereket.
  • E módszer gyakorlói nem nyitottak a kritikára és a vitára, hanem dogmatikusan ragaszkodnak a saját nézeteihez, és elutasítja az alternatív magyarázatokat.

Ehhez képest természetesen az agykontroll hívei másképp látják a helyzetet, és ők is fel tudnak sorolni érveket amellett, hogy eljárásuk tudományosan megalapozott és hasznos módszer. A vita tehát nem egyszerűen eldönthető, hanem sok múlik azon, hogy milyen szempontokat és kritériumokat tartunk fontosnak a tudományosság megítélésében.

Meghatározása szerin az agykontroll egy önfejlesztő módszer, amely segít kihasználni az elmében rejlő lehetőségeket, alkalmas a stresszkezelésre, könnyebb tanulási és más célok elérésére, egészségmegőrzésre. Alapja az alfa állapot. Ez mélyen ellazult, de tudatos állapot, amelyben a jobb és a bal agyfélteke együttműködik. Az alfa állapotban az elme befogadóbbá válik a pozitív gondolatokra és képzetekre, amelyek hatással vannak a testre és a viselkedésre. Tanfolyamokon megtanulhatók olyan technikák, amelyek segítenek elérni az alfa állapotot és felhasználni azt különböző célokra.

Az agykontroll fiziológiai és egészségügyi alapja az, hogy az elme és a test összefügg egymással, és hogy a gondolatok és érzelmek befolyásolják a testi folyamatokat. E felismerés segít abban, hogy tudatosan irányítsuk ezeket a folyamatokat, például az immunrendszer működését, a vérnyomást, a hormontermelést vagy a fájdalomérzetet. 

Mindez sok hasonlóságot mutat az ősi keleti ayurvédikus gyógyítási eljárásokkal, miközben a képzeletgyakorlatok segítenek megteremteni a gyógyulás feltételeit, illetve megelőzni vagy leküzdeni bizonyos betegségeket. De e módszer nem helyettesíti az orvosi kezelést, hanem csak kiegészíti azt.

Mivel feltett szándékom, hogy jövő ilyenkorra legfőbb kereseti forrásommá tegyem SEO- és keresőmarketing munkáimat, ezért egy-két témában új oldalt indítottam. Ezeket folyamatosan optimalizálva szeretném elérni, hogy a jó Google-szereplés okán reklámhordozóvá, illetve linkmarketing szempontjából hasznosíthatóvá váljanak. A korábbi SEO-bázisomról már beszámoltam, most azon dolgozom, hogy egyfelől a különböző helyeken létesített SEO-oldalakat egybelinkeljem, rendszerbe állítsam, másfelől főleg ezek révén a fentebb említett tematikus szájtokat felértékeljem. persze én az ilyen munkát soha nem tekintem formális technikai feladatnak. Ha a tét a Budapest Kaszinó találati lista megcélzása, akkor naná, hogy rá kerül a Pesti Nemzeti Kaszinó története, ha pedig a téma az általam eléggé lenézett agykontroll, akkor kis irodalmi viccet is csinálok a dologból. Az oldal egyébként nem rossz, meg lehet vizitálni: Agykontrollal agorafóbia és pánikbeeség gyógyíása.

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése