2017. július 1., szombat

Laptop használati tanácsok

Laptop szervizelése
Laptop hűtő tisztítása.
laptophasználat - használt notebook

Miért áll le a laptop időnként?

Egy furcsa és bosszantó hiba az, ha a laptop rendszere önállóan és véletlenszerűen leáll, a laptop kikapcsol. Természetesen csak az egyik oldala a dolognak az, hogy ez egy eléggé idegesítő, ha a mobil számítógép bezárja a Google keresőjét, a másik kérdés viszont, hogy komolyabb meghibásodás jele is lehet ez. Lássunk néhány tippet és tanácsot, hogy mi okozhatja ezt a meghibásodást.

Bepiszkolódott, porosodott a laptop hűtőrendszere

Minden laptop rendelkezik valamiféle hűtőrendszerrel, melynek feladata, hogy a megtermelt hőmennyiséget eltávolítsa a processzor és s videokártya környékéről. Az ilyen hűtőrendszer passzív és aktív elemeket, ventilátort is tartalmazhat. A hő eltávolítása, a laptop alkatrészek hűtése levegőcirkuláció segítségével, szellőzéssel valósul meg. Ha valamilyen oknál fogva, a hűtőbordák közötti apró réseket eltömíti a por, a levegő cirkulációja leáll, a laptop alkatrészei túlmelegednek. A laptop leállásának leggyakoribb oka ez a folyamatos melegedés.

A laptop hűtésének elégtelenségére utalhat a billentyűzet és egyéb alkatrészek érezhető melegedése.

A nyári hónapok során a hűtőrendszer kielégítő működése mellett is felmelegedhet a laptop, ezért a hűtőnyílások környékén kell megvizsgálni, hogy tapasztalsz-e kiáramló levegőt, működik-e a hűtőventilátor. Ha felmerül, hogy a laptopod a hűtés elégtelensége miatt áll le gyakran, érdemes azonnal szervizbe vinni a gépet, hogy szakszerűen kitisztítsák a rendszert. Az elégtelen hűtés, a magas külső hőmérséklet a nyári hónapokban és a túlzott igénybevétel együtt különösen megterhelheti a gépet és komolyabb károkat is okozhat.
Laptop használati tanácsok mindenki számára egyszerűen megfogalmazva. A laptop hűtőrendszerének hibája leállásokhoz vezethet, melyet a laptop szerviz szakemberei tudnak kijavítani, elhárítani Budapesten, akik garanciát vállalnak az elvégzett szolgáltatásra. További érdekes, mindenki számára izgalmas témák: laptop, laptop hűtés, szerviz, javítás, laptop kikapcsolás.
Használt laptopok feljavítása - alkatrészcsere a javítóműhelyben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése